Nul op de meter en klimaatgarant

Zo bijzonder als de geschiedenis van De Vereeniging is, zo bijzonder zijn ook de toekomstige woningen. Alle huizen op het Ecomel-terrein worden namelijk gebouwd volgens het principe nul-op-de-meter.
Goed voor je portemonnee én het milieu. En voor de reputatie van Limmen, die met dit woning­bouwproject vooroploopt in de regio.

stolpboerderij

Het project past ook volledig in deze duurzame tijdsgeest.

Goed voor het milieu
en de portomonnee

De Vereeniging zet in op een zo kort mogelijk bouwproces om de overlast voor de omgeving te beperken. Er wordt gewerkt met de meest duurzame materialen en ook energieverbruik speelt een belangrijke rol.
Zo vindt De Vereeniging het belangrijk dat op het terrein nul-op-de-meter-woningen worden gebouwd. Dit betekent dat de huizen minstens zoveel energie produceren als dat wordt verbruikt. De nieuwe bewoners zijn daarmee verzekerd van een gezond en comfortabel huis, hebben geen energiekosten en het milieu wordt ontzien.

zonnepanelen

Bekijk de 4 duurzame woningtypen

Drie vliegen in een klap

De naam zegt het al; bij een nul-op-de-meter-woning blijft de verbruiksmeter per jaar gemiddeld op de nulstand staan. Hoe dat kan? De energie die wordt verbruikt wordt ook opgewekt door de zonnepanelen op het dak. De basis van de woning moet daarvoor wel op orde zijn. De 22 woningen krijgen daarom een speciale isolerende schil en drielaagsglas en zullen worden ingericht met slimme duurzame ontwerpen en gebruikmaken van bewezen technologische oplossingen die zichzelf terugverdienen. En ook over de ligging is nagedacht. De huizen liggen allemaal op het zuiden zodat de zonne­panelen op de daken voldoende energie op kunnen wekken. Bij een gemiddeld energieverbruik kan elk huishouden rekenen op een energie­rekening van nul euro. Het project past dan ook volledig in deze duurzame tijdsgeest.

Tegelijkertijd hebben de woningen een moderne uitstraling en bieden ze de toekomstige bewoners een optimaal woon­comfort; dankzij warmte- en koudeopslag heb je een warm huis in de winter en een koele koele woning in de zomer.

dividerblack

Wek je eigen energie op

Geen energierekening voor verwarming, ventilatie, koeling en tapwater en voldoende energieopwekking voor huishoudelijk gebruik. Dat is mogelijk omdat we kiezen voor slimme, duurzame ontwerpen en doordat we gebruikmaken van technologische oplossingen die zichzelf terugverdienen. Belangrijk, want in 2020 moeten alle nieuwe woningen energie­­neutraal zijn. De 22 toekomstige woningen in Limmen voldoen nu al aan die eis. Sterker nog: ook aan de eisen uit het Energieakkoord voor 2050 wordt al voldaan. Je hoeft dus na aankoop niet meer te investeren in je woning. En je woning levert een belangrijke bijdrage aan de noodzakelijke co2 reductie omdat er geen fossiele brandstoffen meer worden verbruikt.

16034_zeeman_22woningen-limmen05

Uitgangspunten
­Nul-op-de-meter

  • Gebouwgebonden verbruik: 1.497kWh voor verwarmen, koelen, warm water, ventileren, verlichting
  • Huishoudelijk verbruik: 2.700kWh voor alle overige elektrische apparaten in huis (alles met een stekker)
  • Verbruik je minder? Dan ontvang je geld van de energieleverancier
  • Bij meerverbruik krijg je een bescheiden rekening van de energieleverancier van jouw keuze
  • De woning heeft een aansluiting op het elektriciteitsnet en daarvoor moet je een vastrechtvergoeding betalen.